Roamingtarieven

Hoe werken roaming prijzen?

Roaming betekent dat een eindklant met een laadpas zoals bijvoorbeeld Chargemap of EDI laadpas een lader gebruikt die niet direct beheerd wordt door de laadpasbeheerder.

Wij als wattify proberen met zoveel mogelijk eMSP's (Mobile Service Providers) in contact te komen, zodat zoveel mogelijk mensen met een laadpas van een derde partij kunnen laden op de door ons beheerde laadstations. Een eMSP zal zijn eigen eindklant opladen op basis van zijn overeenkomst met hem. Wij als CPO brengen de eMSP's aan het eind van de maand in rekening, op basis van de prijs die je hebt aangevraagd in het wattify control panel. In de meeste gevallen wordt er een toeslag in rekening gebracht aan de eindgebruiker. De prijs die zichtbaar is door het scannen van de QR-code op je laadstation is de basisprijs die wordt gebruikt om te communiceren naar de eMSP's. Met de huidige hoge volatiliteit in de energiemarkt is het daarom mogelijk dat sommige eMSP's sommige kaarten zullen weigeren, hoewel er een overeenkomst is tussen eMSP en CPO. Als je kiest voor dynamische dagprijzen gebaseerd op de EPEX day ahead prijs is het heel goed mogelijk dat dezelfde laadpas de ene dag wel werkt en de volgende dag niet omdat de dagprijs een bepaalde drempel overschrijdt die voor de eMSP niet acceptabel is.

In dat geval heeft de eindklant altijd de mogelijkheid om via de QR-code op te laden en zijn betaalkaart te kiezen om op te laden. Hoe dan ook in meer dan 90% van de gevallen zal de eindklant dan minder betalen.

Heb je geen antwoord gevonden?

Ons team is slechts een e-mail van je verwijderd en staat klaar om je vragen te beantwoorden

  • Wattify BV
    BE0777.610.990
    Kriephoekstraat 25
    9230 Wetteren, Belgiƫ
  • Volg ons