Dynamische prijzen hoe stel je dynamische verkoopprijzen in

In de huidige volatiliteit van de energiemarkt kunt u uw dagprijzen automatisch aanpassen zonder dat u deze elke dag hoeft aan te passen.

Op de website https://www.wattify.be/epex/index.php vindt u de actuele EPEX day ahead prijzen van de elektriciteitsprijs per uur van gisteren, vandaag en morgen. De prijzen van morgen worden elke dag tussen 13.00 en 15.00 uur gepubliceerd.

In het bovenstaande voorbeeld zien we de piekprijs van 2 december (groene balk) tussen 8 uur 's ochtends en 10 uur 's ochtends, beide van ongeveer € 0,45 per kWh. Deze prijs is exclusief BTW en exclusief transport en andere regulerende belastingen die specifiek zijn voor elk land en in sommige landen zelfs per regio.

Als je dynamische prijzen wilt gebruiken, ga dan naar je beheerderspaneel en bewerk je laadsite. Scroll naar beneden naar "Pricing client".

Zorg ervoor dat het selectievakje "Use BELPEX" is aangevinkt en vul hieronder een redelijke BELPEX-marge in. U hoeft de kWh-vergoeding niet in te vullen, deze wordt elke nacht om middernacht automatisch aangepast voor de volgende dag, op basis van de maximumprijs van die dag + uw marge.

Omwille van de transparantiewetgeving in verschillende Europese landen kunnen we de prijs voor publieke oplaadpunten niet elk uur aanpassen, omdat de eindgebruiker dan nooit zou weten hoeveel zijn oplaadsessie hem zou kunnen kosten.

Heb je geen antwoord gevonden?

Ons team is slechts een e-mail van je verwijderd en staat klaar om je vragen te beantwoorden

  • Wattify BV
    BE0777.610.990
    Kriephoekstraat 25
    9230 Wetteren, België
  • Volg ons