Wat betekenen de verschillende CREG prijzen

Op het dashboard kunt u altijd de laatste CREG-prijzen zien.

Er zijn 2 soorten meters in België, analoge en digitale. Zoals je kunt zien zijn de prijzen die de CREG berekent verschillend, voornamelijk in Vlaanderen.

De CREG is een federale instantie die meerdere verbruiksprofielen berekent. De profielen die hier worden gebruikt in het wattify platform zijn gebaseerd op een gemiddeld jaarverbruik van 8000kWh, waarin 1 EV is inbegrepen plus het jaarverbruik van het huishouden zelf. Alle prijzen van alle commerciële spelers worden dan met elkaar vergeleken en de gemiddelde prijs voor de specifieke maand wordt hier getoond.

Natuurlijk kan iedereen een lagere of hogere prijs hebben dan deze prijs, dit is een gemiddelde op basis van alle commerciële contracten en is niet gekoppeld aan een specifiek profiel. Als een klant de VREG-test regelmatig gebruikt, kan hij altijd overstappen naar een elektriciteitscontract met betere voorwaarden, wat een betere prijs betekent dan het gemiddelde dat hier wordt weergegeven.

Het huidige gebruik van de CREG-prijs als basis voor de terugbetaling van laadsessies bij een werknemer thuis is niet officieel gereguleerd. Maar omdat het een gemiddelde prijs is, voldoet deze zeker aan de juiste totale dekking van de kosten van de vergoeding. Indien nodig kan Wattify specifieke periodes van gebruik herberekenen op basis van een eindfactuur van een specifieke periode van een werknemer. Dat betekent dat als die medewerker een veel hogere gemiddelde prijs had dan de gemiddelde prijzen uit het verleden, er een correctie kan worden gemaakt.

Heb je geen antwoord gevonden?

Ons team is slechts een e-mail van je verwijderd en staat klaar om je vragen te beantwoorden

  • Wattify BV
    BE0777.610.990
    Kriephoekstraat 25
    9230 Wetteren, België
  • Volg ons