Waarom kiezen voor split billing?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om split billing toe te passen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

Kostenbeheer: Split billing stelt bedrijven in staat om de kosten van een elektrisch voertuig (EV) of bedrijfsauto nauwkeurig te beheren. Door de kosten te scheiden tussen zakelijk en persoonlijk gebruik, kan het bedrijf specifiek de kosten toewijzen die verband houden met de bedrijfsactiviteiten. Dit helpt bij het bijhouden van de uitgaven en het budgetteren van de zakelijke kosten op een efficiënte manier.

Transparantie: Split billing bevordert transparantie tussen het bedrijf en de werknemer. Door duidelijk onderscheid te maken tussen zakelijk en persoonlijk gebruik van de EV, kunnen beide partijen een helder beeld krijgen van hun respectieve kosten en verantwoordelijkheden. Dit helpt mogelijke verwarring of geschillen over kosten te voorkomen.

Eerlijke kostenverdeling: Split billing zorgt voor een eerlijke verdeling van kosten tussen het bedrijf en de werknemer. Het bedrijf draagt de kosten die direct verband houden met het zakelijke gebruik van de EV, terwijl de werknemer verantwoordelijk is voor de kosten die voortvloeien uit persoonlijk gebruik. Op deze manier worden de kosten op een rechtvaardige manier toegewezen aan de partij die ervan profiteert.

Compliance en fiscaliteit: Split billing kan helpen bij het voldoen aan fiscale regels en voorschriften. Door de kosten correct te splitsen, kunnen bedrijven voldoen aan de vereisten van belastingdiensten en de juiste fiscale behandeling toepassen op zakelijke en persoonlijke uitgaven.

Incentives en stimulansen: In sommige landen kunnen bedrijven en werknemers profiteren van stimuleringsmaatregelen of belastingvoordelen voor het gebruik van EV's. Door split billing toe te passen en de zakelijke kosten apart te identificeren, kunnen bedrijven deze voordelen benutten en de administratieve processen vereenvoudigen.

Over het geheel genomen stelt split billing bedrijven in staat om kosten nauwkeurig te beheren, transparantie te bevorderen, eerlijke kostenverdeling toe te passen en te voldoen aan fiscale vereisten. Het is een praktische en efficiënte methode om de financiële aspecten van het gebruik van een EV als bedrijfsauto te regelen.

Vragen? Praat vrijblijvend met één van onze experts!

Mail
Call

Hoe werkt split billing?

In het geval van split billing wordt de totale kost van het gebruik van de EV opgesplitst in twee delen: zakelijk en persoonlijk gebruik. Het bedrijf ...

Wat is split billing?

Split billing is een facturatiemethode waarbij de kosten voor het thuis opladen van een elektrische bedrijfsauto worden terugbetaald aan de werknemer ...

Uw laadpaal en de Belgische fiscaliteit vanaf januari 2023

Begin januari verscheen een omzendbrief op de website van de FOD Financiën met wijzigingen en verduidelijkingen ten aanzien van de fiscaliteit van ...

Contacteer ons met al uw vragen!

Mail
Call
  • Wattify BV
    BE0777.610.990
    Kriephoekstraat 25
    9230 Wetteren, België
Chevron Up Circle