Uw laadpaal en de Belgische fiscaliteit vanaf januari 2023

Begin januari verscheen een omzendbrief op de website van de FOD Financiën met wijzigingen en verduidelijkingen ten aanzien van de fiscaliteit van laadstations voor bedrijven en particulieren/werknemers.

Voor bedrijven geldt een verhoogde kostenaftrek van 200% voor laadpalen die tot 31 maart 2023 worden geïnstalleerd en van 150% voor installaties vanaf 1 april 2023 tot en met 31 augustus 2024.

Er dienen twee extra voorwaarden te worden voldaan, namelijk dat het laadstation vaste palen moet hebben en dat gebruikers geïnformeerd moeten worden over het effectieve laadvermogen en de status ervan.

Daarnaast is het niet meer verplicht om de FOD Financiën te verwittigen en is het cumulatieverbod uitgebreid naar de investeringsaftrek in zijn totaliteit. Voor particulieren/werknemers geldt dat ze een belastingvermindering krijgen voor de installatie en de daarmee samenhangende kosten, maar alleen voor vaste laadstations, met een maximumbedrag van 1.750 euro per laadstation voor de kosten na 1 januari 2022 en 8.000 euro per bidirectioneel laadstation.

De belastingplichtige moet bij de aangifte de factuur en het attest dat in het kader van de controle is afgegeven voegen.

Vragen? Praat vrijblijvend met één van onze experts!

Mail
Call

Waarom kiezen voor split billing?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om split billing toe te passen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:Kostenbeheer: Spli...

Hoe werkt split billing?

In het geval van split billing wordt de totale kost van het gebruik van de EV opgesplitst in twee delen: zakelijk en persoonlijk gebruik. Het bedrijf ...

Wat is split billing?

Split billing is een facturatiemethode waarbij de kosten voor het thuis opladen van een elektrische bedrijfsauto worden terugbetaald aan de werknemer ...

Contacteer ons met al uw vragen!

Mail
Call
  • Wattify BV
    BE0777.610.990
    Kriephoekstraat 25
    9230 Wetteren, België
Chevron Up Circle